Середа, 24.04.2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт педагогу-організатору

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 23 » Звідки пішла традиція цілуватися?
11:27
Звідки пішла традиція цілуватися?


  Зараз вважається, що поцілунок - це одна з форм вираження любові. Але задовго до цього в багатьох частинах світу поцілунок  вважався проявом поваги.

 

  У багатьох африканських племенах туземці цілують землю, якою пройшов їхній вождь. У давні часи цілування руки та ноги було вираженням поваги та пошани. Давні римляни, цілуючи людину в очі та вуста, таким чином виражали їй свою повагу при зустрічі. Римські імператори дозволили найбільш знатним людям цілувати себе в вуста, менш знатним дозволяли цілувати себе в руку, люди найнижчого звання задовольнялись цілуванням їхніх ніг.

  Цілком можливо, що поцілунок як форма вираження любові бере свій початок ще в глибокому минулому, коли матері пестили своїх дітей так само, як вони роблять це сьогодні. І суспільству нічого не залишалося робити, як прийняти це в формі вираження гарних відносин між дорослими.

  Є відомості про те, що вже в VI столітті існувала традиція цілувати кохану людину, але ми цілком можемо припустити, що вона ще більш давня.

  Першою країною, де поцілунки були прийняті як форма вираження любові та залицяння, була Франція. Коли стали популярними танці, кожен танцювальний номер закінчувався поцілунком.

  З Франції ця традиція швидко поширилася по всій Європі. Росія, що переймала багато з традицій Франції, також прийняла цю традицію, і обмін поцілунками поширився серед знатних людей. Царський поцілунок став одним з видів нагороди з боку государя.

З часом обмін поцілунками перетворився на частину залицяння. З розвитком весільних церемоній поцілунок став частиною весільного свята. Сьогодні, безсумнівно, обмін поцілунками - це вираження любові та залицяння. Однак у багатьох частинах світу він залишився частиною офіційних церемоній, формою поваги та захоплення.

Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1013 | Додав: AlinaV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz