Четвер, 25.04.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Мій сайт педагогу-організатору

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 23 » Де з'явилися перші кавуни?
11:31
Де з'явилися перші кавуни?


 

  Що може бути краще за холодний, соковитий кавун жаркого літнього дня? Без сумніву, цей плід подобався людині протягом тисяч років. Кавун уперше з'явився в тропічній Африці й звідти поширився всюди, де ґрунт і клімат для нього підходили. У санскриті є слово для позначення кавуна, та є також стародавні єгипетські малюнки, що зображують кавуни. Безперечно, це свідчить про те, що кавун з'явився більш ніж 4000 років тому!

  Кавун і диня належать до родини гарбузових. Як і огірки, це повзучі однорічні рослини, що стеляться, з плоским подовжнім листям і квітами у формі дзвоника.

  Зовнішнім виглядом і смаком кавун відрізняється від дині.

Дині «касаба» та «медяна роса» дозрівають пізно та зберігаються краще за інші сорти. «Касаба» - велика за розміром диня з гладкою жовто-зеленою шкіркою. її блідо-зелена м'якоть дуже смачна. У «медяної роси» шкірка більш гладка, а м'якоть більш зелена, ніж у дині «касаба».

  Кавуни значно більші й набагато соковитіші. Деякі кавуни важать більше 20 кілограмів, але більшість все-таки дрібніша. Шкірка тверда й зелена, часто зі світло-зеленими цятками або смужками. М'якоть рожева, жовта або червона.

Кавунам потрібен тривалий період для дозрівання й жаркий клімат. їх висаджують після того, як земля прогріється, коли вже немає небезпеки заморозків. Кавуни їдять свіжими, але їх можна маринувати, а зі шкірки варити варення. У країнах Сходу насіння кавуна вважається делікатесом.

 

 

 

Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1127 | Додав: AlinaV | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz